Update omtrent gezondheid Niels Koster

321

Afgelopen weken postte Niels een bericht over zijn gezondheid, zoals hij is; de boodschap met een kwinkslag maar met een hele serieuze ondertoon. Want als je op deze leeftijd een openhart operatie moet ondergaan is dat een keiharde confrontatie met het leven zelf en wat je opgebouwd hebt, je gezin, je geliefden en vrienden, je werk, je sport, etc.
Namens Niels dank voor alle lieve en hartverwarmende berichten die hij heeft mogen ontvangen.

De operatie afgelopen woensdag was geslaagd, dat was prachtig nieuws, met elkaar konden we weer opgelucht ademhalen en de focus kon komen te liggen op Niels zijn herstel!

Tot vanmiddag…..toen wij als Davilexers een verpletterend berichtje kregen van de vrouw van Niels. Gister heeft Niels een infarct in zijn hersenen gehad. Verbijstering en ongeloof.
Het bloedpropje is snel opgelost, maar voor nu heeft wel schade achtergelaten in zijn spraakcentrum. Niet te bevatten, nog steeds niet.
Woorden, zinnen, gevatte opmerking waar hij zo om bekend staat, komen even niet meer. Woorden, gewone woorden die bij ons (on)bewust onze mond uitstromen, daar moet Niels nu langer over nadenken of komen verbasterd uit zijn mond.

Over of dit tijdelijk is en wat de prognose is weten we niet, maar wat wel weten is dat we overtuigd zijn dat ‘onze’ Niels, onze Nestor, onze Davilex man, onze verbinder, onze grappenmaker, onze IronMan, ons strenge jurylid;-), maar bovenal onze vriend en een fantastisch mooi mens, dit te boven gaat komen.
Wij, leden team Davilex, houden elkaar fysiek en/of digitaal bij de hand om hem te steunen in zijn proces.
We zijn niet alleen sporters, triatleten, we zijn ook vrienden geworden, maatjes, lachen en huilen samen, maken plannen, stoeien over onderwerpen en hebben ontzettend veel plezier in wat we doen omdat we een overeenkomstige passie en zelfde doel hebben ‘Make Davilex Great Again!’

Morgen, morgen barst de strijd in de Eredivisie los. Op het scherpst van de snede zal er geraced worden en dat is mooi, dat moet ook, dat is wat ons allemaal bindt….de passie en bevlogenheid voor deze sport, ongeacht welk niveau.
Een donkere wolk hangt er boven Niels en dus boven Davilex, maar morgen wordt het geen race met een donker randje! Nee, morgen zullen de Davilex Eredivisie boys aan de start verschijnen voor een race met een gouden randje, ongeacht de uitslag. Dit omdat we geloven in Niels en in zijn herstel en om met elkaar het leven te vieren en dankbaar zijn dat we deze prachtige sport in volle gezondheid kunnen bedrijven.

Niels, morgen is voor jou!!