Podium voor Donald en Thomas in 1e Triatlon Nijmegen

773

Bij de allereerste triatlon Nijmegen veroverde Donald en Thomas de 2e en resp. 3e plaats in de finale wedstrijd van een mooie triathlondag. Oud-Davilexer Diederik Scheltinga verkeerd momenteel in topvorm en kon op de fiets het verschil maken met beide Davilexatleten. Ondanks een knallend eindschot op het laatste looponderdeel van zowel Donald als Thomas bleef de sympathieke Scheltinga broer buiten schot.

Het concept was compleet nieuw en de wedstrijd betrof een dubbele triathlon waarbij eerst 500 meter werd gezwommen, daarna 8 km gefietst en tot slot 2500m hard gelopen, vervolgens finishte de atleten na het eerste looponderdeel bij de rand van het water (spiegelwaal) waar men direct aan een 2e triathlon begon om vervolgens 250 meter te zwemmen, 12km te fietsen en wederom 2500 meter te lopen. Door de compacte wedstrijdopzet kon je vanaf het start finish gebied eigenlijk de hele wedstrijd volgen en het was reuze spannend of de Davilex atleten de ontketende Diederik nog zouden achterhalen.

Het nieuwe concept leverde nog wel wat mooi discussie op in de wisselzone.. wel of niet lopen met een zwembril of gewoon ophouden bij het fietsen. Kan je normaal zwemmen met een startnummer om etc.. Gezien het spektakel bieden dit soort nieuwe concepten zeker een plaats op de kalender bij de elite.

Ook Stefan Timmermans en Frank Heestermans startte in de wedstrijd serie evenals oud-Davilexer’s Rob en Roel Kwaaitaal en Freek de Boer. Stefan is herstellende van een aanrijding door een personenauto eerder deze week en kon daardoor het looponderdeel niet uitlopen. Frank finishde op een mooie 7e plaats, net achter Rob Kwaaitaal.

Gedurende dag kwamen er diverse andere Davilex atleten aan start, Lukas Vermeulen deed mee met de trio’s en Wietske wist in haar serie een mooie 2e plaats te behalen. Meinte Koster (junior) werd in zijn serie 6e en 22e overall (van de ca 250 deelnemers). Ook Rob Mulders kwam namens Davilex aan de start en wist 2e in zijn serie te worden en 10e overall. Al met al een mooie dag voor de blauwe Davilex armada!