ETU junioren Quarteira (Por.)

621

Onze junioren zijn weer terug na een pittige ETU race in het Portugese Quarteira.

Niek Heldoorn eindigde op een mooie 23ste plaats en liet zien dat hij op weg is naar een supervorm. Davy (56e) en Thomas (68e) merkten dat het Europeesche niveau hoog is en liepen een mooie race en deden veel ervaring op tijdens hun eerste internationale ETU wedstrijd in het buitenland.

Het zwemmen was zwaar en hard. Waar Niek wel in de grote groep kon meedraaien vochten Thomas en Davy, als nieuwelingen op dit niveau, voor hun plek en positie. Thomas verloor de aansluiting bij het zwemmen met de groep doordat hij in het gedrang een paar tikken kreeg en z’n zwembril volschoot met water.

Davy kon in zijn splinternieuwe ORCA wetsuit lang bij de grote groep blijven en samen met Finn Timmermans en Joey van t Verlaat op de fiets de achtervolging inzetten. Thomas sleurde daarachter alleen op de fiets in een ultieme poging om terug te keren bij de achtervolgende groep, maar kon alleen niet veel uitrichten.

Bij het lopen liet Thomas zien dat hij ook na een zwaar zwem-fiets onderdeel nog over uitstekende loopbenen beschikt en liep een heel mooie tijd op het afsluitende onderdeel.

Davy kon zich bij het fietsen goed handhaven op zijn positie. Doordat er wel volle bak gefietst moest worden moest hij dit enigszins bekopen bij het afsluitende onderdeel, maar liep ondanks kramp naar een mooie eindtijd.

Teleurstelling, reflectie, gemiste kansen. Wat had beter gekund, waar heb ik de aansluiting gemist. In de raceverslagen van Thomas en Davy zie je dat beide heren het er niet bij laten zitten en vastbesloten zijn hun Europeese avontuur verder te vervolgen.

Niek liet zien dat zijn eerdere ervaringen in internationale wedstrijden en zijn harde werk vruchten beginnen af te werpen.
De wedstrijd was tevens de vuurdoop voor de nieuwe Orbea NL racefietsen van het team. Al met al een mooie start voor het Davilex Software B.V. Triathlon Team en hele mooie vooruitzichten voor deze 3 top junioren.

#Davilex #davilexteam #VBAadviseurs #orbea #etucup #quarteira #portugal #swim #bike #run #triathlon #beterworden #leren #ervaring #nietsiswathetlijkt #castelli #easyrunning #roelofsfietsenspeciaalzaak #Hago #Rixax #Coare #team185